Köszöntöm a www.geptar.hu oldalon!

Mogyorós József - www.geptar.huMogyorós József vagyok, gyűjtő. Engedje meg, hogy bemutassam Önnek Műszaki-Közlekedési és Mezőgazdasági eszközökből összeállított Géptáramat!

Múzeumomban láthatóak az évek során összegyűjtött oldtimer autók, öreg motorkerékpárok, kerékpárok, mezőgazdasági gépek (traktorok), stabil motorok (Lokomobilok) és egyéb más használati tárgyak, lovas eszközök.

Ezeket megmentettem a bezúzástól, beolvasztástól és így láthatjuk, emlékezhetünk és megmutathatjuk gyermekeinknek, unokáinknak, dédunokáinknak azon gépeket, tárgyakat, eszközöket melyeket apáink, nagyapáink használtak és ezek által eljutottunk a mai modern technikáig.

A gépek, régi eszközök iránti szeretetem már gyermekkorom óta meg van. Szüleimnek annak idején a kenyérkereső eszköze egy G-35-ös Hofherr traktor volt, amelyre szalagfűrész volt felszerelve. Édesapám ezzel fűrészelte a lakások tetőszerkezetéhez a faanyagot.

Később 1970 táján már 10db Hofherr traktor volt a család tulajdonában, amelyek egy része megmaradt, egy része pedig eladásra került. Ezek mellé az évek során újabb traktorok érkeztek a családba. Ekkor még nem volt tudatos gyűjtés - a gazdasági munkák elvégzésének, modernizálásának voltak az eszközei mezőgazdasági gépeink.

www.geptar.hu

Az 1980-as évek második felétől kezdtem el tudatosan keresni, gyűjteni a járműveket, eszközöket. Az évek múlásával, az egyre több kutatómunka meghozta gyümölcsét. A tulajdonomba került régiségek száma évről-évre nőt.

Járműritkaságaim egy részét, a Hajdúszoboszlón életre keltett Műszaki-Közlekedési és Mezőgazdasági Géptáramban állítom ki, amelyek a nagyközönség számára is megtekinthetőek. Jópár, ma már igencsak ritkán fellelhető ritkaság is megtalálható a kiállított veterán autó, veterán motor, veterán traktor illetve régi használati tárgy témakörökbe rendezett tárgyak között.

Veterán Autó

Veterán Autó

Chevrolet, Bmw 340, Skoda 422, Adler Triumph Junior, Prága, Zbrojovka, Auto Union típusú veterán autók.

bővebben...

Veterán Motor

Veterán Motor

Harley-Davidson, Bmw, D-Rad, Ariel, WM Csepel, Pannonia, Mz, Jawa típusú veterán motorok a kiállításon.

bővebben...

Veterán Traktor, Gőzgép

Veterán Traktor

Hoffher, HSCS, Dutra, Lanz Buldog, Hürlimann, Fordson, Farmall, McCormick, Hart-Parr, Vladimirec traktorok és gőzgép a tárlaton.

bővebben...

Régi Használati Tárgy

Régi Használati Tárgyak

Régi rádió, televízió, diavetítő, filmvetítő, írógép stb. Mezőgazdasági, otthoni kézi használati tárgyak a régmúltból.

bővebben...

Kövessen a közösségi oldalakon:

Facebook oldalam Kövessen Twitteren...

www.geptar.hu – Hajdúszoboszlói Géptár Múzeum – Műszaki – Közlekedési és Mezőgazdasági Eszközök